τι προσφέρει

υπηρεσίες

εμείς νομίζουμε ότι προσφέρει και μπορεί να προσφέρει μια σειρά από «υπηρεσίες» είτε μαθητοκεντρικές είτε ομαδοκεντρικές είτε ακόμη σχολειοκεντρικές, ό,τι και αν συμπεριλαμβάνεται κάτω από τη λέξη σχολείο. με δύο λόγια απευθύνεται σε:
  • μαθητές για μια διαφορετική εμπειρία μάθησης, συμπληρωματική στην τυπική και επίσημη εκπαίδευση,
  • ομάδες μαθητών για μια συνεργατική προσέγγιση,
  • καθηγητές που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το χώρο αυτό σαν εργαλείο στη διδασκαλία τους,
  • σχολεία με διάθεση για καινοτομία στην εκπαίδευση

περιεχόμενο

το e-school+ κινείται στην παρούσα φάση στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. το υλικό που είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει κυρίως ενότητες στα μαθηματικά, στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα καθώς και στις τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας. Ακολουθείται το αναλυτικό πρόγραμμα και το σχολικό βιβλίο από κάθε τάξη και νέες ασκήσεις βοηθούν στην κατανόηση των εννοιών. οι ασκήσεις μπορεί να έχουν μορφή ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής ή συμπλήρωσης, αλλά και πιο σύγχρονη άποψη, εκμεταλλευόμενες το μέσο, όπως drag-and-drop και δυναμική γεωμετρία. Χρησιμοποιούμε κυρίως εργαλεία ανοιχτού λογισμικού αλλά όχι μόνο. “Εντονη είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε η διαδραστικότητα να αποτελεί βασική ιδιότητα της χρήσης.

νοητικός χάρτης

η πρώτη ανεπίσημη έκδοση (v.0.1) του νοητικού χάρτη του e-school+. Δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια μιας «συνεδρίας εγκεφαλικής θύελλας» (brainstorming session ;-)) μεταξύ των βασικών μελών. Δίνει μια βασική ιδέα των ορίων της έννοιας e-shool+. Θα ενισχυθεί με εικόνες στην επόμενη έκδοση. Κάνετε κλικ πάνω στην εικόνα και επιλέξτε «view image» για να δείτε το χάρτη σε πλήρες μέγεθος.
νοητικός χάρτης του eSchoolplus, mindmap

νοητικός χάρτης (mindmap) του eSchoolplus